1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Опазване на зеленото богатство

Опазване на зеленото богатство

Стиковането на различните мероприятия е довело до намаляването на бракониерската сеч в горите около селищата

 

Защитата на горите е една от основните функции на лесовъдите в общините Монтана и Бойчиновци. Охраната на зеленото богатство държавното лесничейство съвместно с РПУ-Монтана, информира директорът на лесничейството инж. Петьо Иванов. Периодично се организират срещи, на които ръководствата на двете ведомства и на местната власт се информират за обстановката и набелязват мерки за решаване на различни ситуации в 36-те населени места на двете общини. Стиковането на различните мероприятия е довело до намаляването на бракониерската сеч в горите около селищата и по-добро разкриване на извършителите на незаконните набези.

От началото на настоящата година на нарушители са съставени 46 акта, от които 35 са за незаконна сеч, извозване, транспорт и съхранение на общо 64 кубика дърва за огрев. Задържани са две леки превозни средства и 25 каруци, прибрани са и ръчни триони и брадви.

Специално внимание с настъпването на пролетта горските стражари започват да обръщат на опазването на новозалесените площи, в които недобросъвестни стопани вършат големи поразии като пасат в тях своите домашни животни./mont-press.com
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.