1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. ПАКЕТ ПРОТЕКТ – безупречната комбинация за защита и подхранване на житните култури

ПАКЕТ ПРОТЕКТ – безупречната комбинация за защита и подхранване на житните култури

Пакетът съдържа 4 висококачествени продукта

Пакет Протект от ФМС Агро България е едно разумно и рентабилно решение за безупречно справяне с плевелите и болестите и подхранване и защита на житните култури. Пакет Протект съдържа четири продукта:

  • Омнера® ОДхербицид, формулиран по съвсем нова технология, за контрол на най-важните широколистни плевели при всички житни култури, като самосевка от конвенционален и технологичен слънчоглед и рапица, самосевка от кориандър, лепка, мак, здравец, великденче, поветицовидно фасулче, поветица и други. 
  • Херкулес™ 125 СК (триазол) и Бариба 250 СК (стробилурин) са фунгициди с различен начин на действие за разширяване на спектъра от болести. Комбинирането на двата продукта е също важен инструмент за управление на резистентността. Бариба 250 СК съдържа азоксистробин, който е един от най-широкоспектърните фунгициди, доказани в практиката в световен мащаб, с предпазно, лечебно и изкореняващо действие. Херкулес™ 125 СК съдържа флутриафол - широкоспектърен системен фунгицид от групата на триазолите с бързо инициално действие. Ефективен е срещу основните болести при житни култури, като стопира разпространението на инфекцията и в новия прираст. Комбинацията от предпазно и лечебно действие осигурява засилен контрол на болестите. Изразеното системно действие на комбинацията осигурява много добра защита срещу основните болести при житните култури в ранни етапи от тяхното развитие и спомага за увеличаване периода на защита.
  • Последният, но не и по важност продукт в пакета е биостимулаторът Симакс. Той представлява смес от натурален екстракт от морски водорасли от вида Ascophyllum nodosum, с добавени азот, фосфор, калий и микроелементи, в достъпна форма за усвояване от растенията. Симакс подобрява състоянието на растенията, изложени на различни абиотични фактори, като подобрява усвояването на хранителни вещества, стимулира развитието на кореновата система, намалява дехидратацията, причинена от вятър, засилва устойчивостта на температурни амплитуди.

В ситуация на стрес приложението на Симакс помага за по-бързото му преодоляване и подобряване на цялостния хабитус на културата, което е от изключителна важност, особено при променящите се климатични условия през последните години.

Благодарение на добрата смесимост и високата селективност на предложените продукти в пакета те могат да бъдат прилагани съвместно в комбинация или разделно в зависимост от спецификите на полето.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.