1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Пожарникари осигуряват безопасна жътвена кампания

Пожарникари осигуряват безопасна жътвена кампания

Експертите проконтролираха 86 земеделски кооперации и сдружения на територията на област Монтана

 

В предстоящата жътвена кампания ще се включат близо 600 единици техника. Служителите на Регионалното звено по пожарна и аварийна безопасност провериха състоянието й. Експертите проконтролираха 86 земеделски кооперации и сдружения на територията на област Монтана, съобщиха от пресслужбата на РДВР.

В региона са засети близо 333 хиляди декара есенници. В жътвата ще се включат 119 комбайна, 385 трактора, 54 сламопреси и друга техника за извозване на зърното.

Пожарникарите са изпратили до общинските кметове сигнални писма със задълженията по обезпечаване на пожароопасния сезон. Фирмите, които имат обекти близо до посевите, също са получили конкретни указания. Противопожарните служби са снабдени с карти на посевите. Карти с големите житни масиви ще има и в автомобилите. Те са оборудвани допълнително с къси маневрени шлангове, тупалки и пръскачки.

Огнеборците са разработили планове за взаимодействие по време на кампанията с държавните лесничейства, водните дружества и "Електроразпределение", както и с военното поделение за обучение на следови кучета./mont-press.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.