1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Пролетни грижи за пшеницата и ечемика

Пролетни грижи за пшеницата и ечемика

Листното подхранване с продуктите на Лебозол дава редица ползи

Какви са рисковете за пшеницата и ечемика през пролетно-летния период на вегетацията? Недостигът на микро и макроелементи може да доведе до по-ниски добиви с влошено качество. Освен това се забавя растежа на културите и те чувствително изостават в развитието си. Недостигат на Манган, Цинк и Мед се проявява при едни и същи условия: при богати на хумус, песъчливи, рохкави почви, при висока PH-стойност, при суша или при студ и влага.

Каква препоръка дават от Лебозол?

Балансираното хранене на пшеницата и ечемика трябва да включва листно подхранване с необходимите им микроелемненти в усвоима форма, както и макроелементи, в количества, достатъчни за активация на процесите на обмяна на веществата. В продуктовата листа на Лебозол България може да намерите сигурни решения за вашите грижи за пшеницата и ечемика:

Продуктът Микс за житни СК е течна смес на микроелементи с Мед, Манган, Цинк и Магнезий. Прилага се в доза между 150 и 200 мл/ дка, а резултатите след третирането са залагане на по-висок добив, здравина на растенията и повишено съдържание на протеини.

Друго предложение от Лебозол е КвадроС СК - течна смес на микроелементи с Мед, Манган, Цинк и Сяра. Дозата е между 75 и 150 мл/дка.

В грижите си за пшеница и ечемик може да разчитате и на Трипъл СК, със съдържание на Мед, Манган и Цинк, с акцент върху Манган. Прилага се в доза 75 до 100 мл/дка. Друга възможност е третиране с ТриМакс СК - течна смес на микроелементи с Мед, Манган и Цинк, с максимално съдържание и на трите елемента. В доза между 100 и 150 мл/дка, продуктът допринася за стабилен добив, качествено зърно и високо съдържание на протеини. Тези продукти се прилагат във фаза братене до начало на вретенене. Във фаза изкласяване от Лебозол предлагат 3 високоефикасни решения: Амониум ТС- разтвор на азотен тор със Сяра. Прилага се в доза от 300 до 500 мл/дка. ВИТАЛоСол Gold CK е течна смес на микроелементи с Мед, Манган и високо съдържание на Сяра. Приложен в доза от 150 до 300 мл/дка той работи за добива и качеството на продукцията. С Нутриплан 36, в доза 500 мл на декар може да повишите хлебопекарните показатели на пшеницата и съдържанието на протеините.

Автор: Валери Станев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.