1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Ранкона И-МИКС – водещият обеззаразител на UPL

Ранкона И-МИКС – водещият обеззаразител на UPL

Какво споделят за него зърнопроизводители от Южна България

Ранкона И-МИКС е изпитан и безкомпромисен контактен и системен фунгицид за обеззаразяване на семена от житни култури. Има както предпазно, така и лечебно действие върху семена от пшеница и ечемик. Защитава и подобрява състоянието на посевите. А защо това е толкова важно това мероприятие, разказва Димитър Димитров, агроном и мениджър продажби на UPL за Южна България.

„Голяма част от опасните фитопатогени, причинители на болести при пшеницата и ечемика, се разпространяват чрез семената. Част от спорите на гъбите могат да бъдат по повърхността на семената, могат да бъдат и вътре в тях. Затова обеззаразителите, които предлагаме, имат както контактно, така и системно действие."

Ранкона И-МИКС гарантира пълна безопасност и изключително равномерно покритие на семената. Стопани на хиляди декари зърнено-житни култури използват продукта и споделят, че не са имали поражения от болести при пшеница и ечемик като твърда главня, кореново гниене, снежна плесен и ленточна болест. Георги Велев, който обработва 12 хиляди декара с пшеница, ечемик, слънчоглед и царевица, споделя:

В доза 100 мл на дка на 100 кг семена или 1 л на тон се ползва, което от финансова гледна точка е доста добре. Освен това препаратът е в специална формулация - микроемулсия, която много добре го разпределя върху зърното. Позволява също така да разтеглиш във времето обеззаразяването. Може да го направиш малко по-рано без да има негативни последици за реколтата."

Йордан Райчев е сред многото доволни клиенти и дългогодишни партньори на UPL. От опита си с фунгицида Ранкона споделя:

Има доста предимства пред много продукти на други фирми. Трябва да кажа, че дори в затворено помещение да се използва продуктът, няма летливост, няма миризма, безопасен е за работа. Това е все пак водеща европейска фирма. Когато се използва и прецизна техника за обеззаразяване, ефектът е невероятен."

Сред предимствата на фунгицида Ранкона И-МИКС е че освен борбата с болестите, подобрява фитосанитарното състояние на посева, не забавя покълването и не изисква по-висока посевна норма. Семена, третирани с Ранкона И-МИКС, съхраняват естествената си кълняемост до 1 година.

Автор: Камелия Карадочева

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.