1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Стотици дела от родни производители срещу два големи хипермаркета

Стотици дела от родни производители срещу два големи хипермаркета

Това затруднява дейността на малките и средни предприятия

"Пикадили" и "Карфур" са завлекли доставчиците си с милиони левове. На някои от тях не са плащали с години. За това алармираха от Съюз "Произведено в България", цитирани от standartnews.com. 

"Много членове на съюза са с просрочени плащания в големи размери. Някои имат да вземат над 100 хил. лв. Това затруднява дейността на малките и средни предприятия, защото влияе на паричните им потоци, на възможностите да произвеждат, да плащат заплати на служители си и да разширяват производството си", коментира Пламен Грозданов, изпълнителен директор на Съюз "Произведено в България". Още преди 3 години френската търговска верига "Карфур", е спряла да се разплаща със своите доставчици в България. През май 2015 г. Съюз "Произведено в България" огласи на пресконференция, че български производители не могат да получат с години парите си от търговската верига, чиито задължения към доставчици надвишавали 20 млн. лв.

По думите на Грозданов, откакто "Пикадили" имат нещо общо с "Карфур", и те са започнали да бавят разплащанията към контрагентите си.

Най-големите опасения на родните производители са, че двете фирми ще фалират и те няма да получат парите си.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.