1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Портфолио Фарм – иновативният проект, обединил усилията на две компании за модерно и ефективно земеделие

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Портфолио Фарм – иновативният проект, обединил усилията на две компании за модерно и ефективно земеделие

В новото издание ще ви срещнем с един от призьорите на изложението в Добрич

И в новото издание на АГРОФОРУМ ще продължим актуалната тема за мерките по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Този път ще ще ви срещнем с двама земеделски производители. Единият е от Северна, а другият – от Южна България. Добрин Начев отглежда лавандула, а Надежда Господинова има разсадник за овощни дръвчета. Какво обаче е общото между тях? И двамата са бенефициенти по мярка 112 – за създаване на стопанства на млади фермери. Те ще ви разкажат от първо лице как са кандидатствали, в какво точно са инвестирали, как изпълняват проектите си. Гледайте, за да научите и вие!

И докато младите фермери са амбицирани и уверени, че ще развиват успешно своите стопанства, други земеделски производители също имат повод за оптимизъм. Две водещи компании – едната семенарска, а другата – агрохимическа, обединиха усилията си в разработването на нови и ефективни технологии за отглеждането на царевица и слънчоглед. Край село Зафирово стопаните видяха резултатите от съвместната работа на двете фирми, представени чрез общия проект Портфолио Фарм. Платформата е най-новата концептуална идея в земеделието, която стартира от тази година. На опитните полета фермерите видяха иновативните хибриди и препарати за растителна защита, които заедно ще им донесат рекордни добиви. Не пропускайте да се запознаете с тях и вие!

Да не си помислите обаче, че покрай това сме се поувлекли и сме забравили най-актуалната в последно време култура – рапицата. Разбира се, че и в новото предаване ще ѝ отделим подобаващо внимание. Специално за онези от вас, които отглеждат хитовата маслодайна култура, сме подготвили видео, в което ще се опитаме да ви отговорим на въпросите, които сега най-силно ви вълнуват: как да помогнем на рапицата да стане по-устойчива през зимата, а корените й да са по-развити, как да постигнем пълен контрол на самосевките от житни култури…. Ако искате да научите – не пропускайте АГРОФОРУМ тази седмица! Отговорите са там!

И отново ще се върнем на опитното поле край Зафирово. Че ни хареса там – няма да си кривим душата. Но не това е основната причина да се разходим заедно с вас за втори път до това село. Искаме да ви покажем още нещо – резултатите от правилното подхранване на културите – с точните торове и в точните дози. И в точния момент, разбира се. За да го уцелите и вие и да се радвате на страхотни добиви, последвайте съветите на специалистите, с които ще ви срещнем.

Но и това не е всичко. Тази седмица в предаването ще ви срещнем и с един от призьорите на изложението „Селското стопанство и всичко за него”, което се проведе наскоро в Добрич.

А накрая заедно ще посетим още едно опитно поле, за да научите кои хербициди са едновременно безпощадни към плевелите и деликатни към царевицата и слънчогледа.

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.