1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Темата на Ариста ЛайфСайънс: Есенна грижа на рапицата

Темата на Ариста ЛайфСайънс: Есенна грижа на рапицата

50% от добива се залага сега

За справяне с упоритите плевели в рапица използвайте Клиофар 600 СЛ - системен, вегетационен хербицид за борба с едногодишни широколистни плевели, в това число паламида, лепка, лайка, паламида, бутрак, подрумче, фасулче, метличина, глухарче, самосевки, колендро и др. Хербицидът има най-добър ефект за употреба в период на активен растеж на плевлите. Те са най-силно чувствителни в начални фази: 2 – 8-ми лист.

Другият хитов на пазара хербицид Пантера ще унищожи едногодишните и многогодишните житни плевели, балур от коренища, самосевки от житни в рапица.  Най-добри резултати се получават при третиране във фаза на активен растеж, когато не е в стрес от ниски температури или недостатъчна влага културата. Едно от предимствата на препарата е, че той е ефективен от най-ранни фази на житните плевели - 3-ти лист до края на активния им растеж.

Използването на инсектицида Цитрин Макс ще осигури контрол на  на всички форми на неприятелите – възрастни, ларви, яйца. Притежава бърз начален ефект и може да се прилага през целия земеделски сезон. Продуктът има кратък карантинен период и ниска доза на приложение.

И не забравяйте използването на листни торове и биостимулатори ще надгради добива при рапицата. Тонивит е течен биостимулатор, филтрат от водорасли, фосфор и калий. Продуктът е за първо приложение, спомага за усвояването на основното торене и намалява стреса за културата. Съдържа 18 вида работещи аминокиселини.

Руут е листен тор за бързо вкореняване и успешно презимуване. Прилага се в активен растеж на културите.

Силвет е органосиликонов супер омокрител за пестициди и листни торове. Повишава разтичането на употребения разтвор, което помага за пренасяне на пестицидите до морфологично сложни и поради това трудни за достигане части на растенията.

Хикс чейндж е средство за омекотяване на водата, а не подобрител за пестициди. Деактивира съдържащите се в нея вредни метали. Хикс-чейндж подкислява водата приблизително до рН 5, като предотвратява алкална хидролиза. Съдържа „вграден” омокрител и антипенител.

Автор: Диана Александрова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.