1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Торовете Лебозол помагат на посевите да са здрави

Торовете Лебозол помагат на посевите да са здрави

Компанията събра земеделци в с. Царевец

Открит полски ден в с. Царевец показа на земеделците ползите от използване на листните торове Лебозол.

Тотал Кер освен за листно приложение се препоръчва и за третиране на семена. Целта е по-добър старт на есенниците, по-добра кълняемост, изравнен посев и добро презимуване. Февруари месец пшеницата е била недобре развита поради лошите климатични условия. Като противодействие на стреса е прибегнатото отново към Тотал Кер - 300 мл/дка, поради богатото му съдържание на микро- и макроелементи, като идеята е съдържащият се в него фосфор да засили възела на братене. Преди изкласяване препоръката е използването на новия продукт на компанията - Нитро Микс, в доза 200 мл/дка.

В момента пшеницата е задържала флаговия лист зелен, класът е добре озърнен и е в много добро състояние. Изводът е: торовете Лебозол са допринесли за доброто състояние на посева.

При царевицата във фаза 6-ти лист е приложен Нитро микс 200 мл/дка с цел задоволяване нуждите на културата от цинк и манган. Съдържащият се Аминозол в Нитро Микс помогнал на царевицата да излезе от стреса и да формира добър добив.

При слънчоглед класика в начални фази на развитие на културата е Аминозол 100 мл/дка с антистрес действие, спасител във всякакви ситуации. Във фаза бутонизация се прилага Лебозол Бор - 150 г активно вещество на литър, 200 мл/дка.

Лебозол предлага Микс за маслодайни и Микс за зърнено-житни култури - широка палитра от торове, които да задоволят нуждите на всяка една култура във всеки един момент от нейното развитие.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.