1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Учат институциите как да се борят с птичия грип

Учат институциите как да се борят с птичия грип

 

Представители на регионалните центрове по опазване и контрол на общественото здраве, на регионалните здравни центрове, на регионалните ветеринарномедицински служби, на общини и областни дирекции, както и на Гражданска защита ще бъдат обучавани в планиране и координация на дейностите в случай на грипна пандемия или птичи грип.

Обучението ще бъде насочено и към укрепване на регионалните пандемични планове. Занятията ще бъдат в периода от 19 до 25 януари в София, Плевен и Стара Загора.

Обученията се провеждат в рамките на компонент 3 по проект "Подобряване на реагирането при поява на птичи грип в България", който е финансиран от Американската агенция за международно развитие.

Проектът е част от изпълнението на Националния пандемичен план и е в съответствие с глобалната програма на Световната здравна организация за борба с грипа. Той се осъществява от европейския офис на организацията в сътрудничество с Министерството на здравеопазването. Американското правителство, чрез Агенцията за международно развитие, е осигурило финансиране от 1 050 000 долара за повишаване готовността на страната ни да се справи с епидемия от птичи грип.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.