1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Успешно земеделие с Агрия АД

Успешно земеделие с Агрия АД

Компанията предлага ефикасни решения за различни селскостопански производства

Богатата продуктова листа на Агрия АД предлага ефикасни решения за много земеделски производства. На производсвените площи с пипер на фирма „Агрокомерс 98“ в с. Черничево, общ. Хисаря, са приложени два биостимулатора на Агрия. Първият продукт е Текамин Макс, който представлява сложен комплекс от растителни L—аминокиселини, органична материя и известно количество органичен азот. Внесен е двукратно.

Вторият приложен продукт е Текамин Флауър – комбинация от морски водорасли, аминокиселини, бор, молибден и фосфор, чиято цел е да стимулира опрашването, образуването на по-голям брой цветове и задържането им, което означава и повече плодове.

Сигурни решения предлага Агрия АД и при зърнено-житните култури.  Голяма част от портфолиото е приложено отново на масивите на фирма „Агрокомерс 98“. Сред основните продукти, насочени към това производство са Фертигрейн Фолиар - един чудесен избор за стимулиране на пшеницата в ранни и по-късни фази от развитието й, подобрява цялостното развитие на културата и метаболизма, оказва влияние и върху качеството на зърното. В по-голям спектър от култури- пшеница, царевица, рапица, слънчоглед, може да бъде приложен универсалният биостимулатор Текамин Макс. Той е с общо стимулиращо действие, изключително подходящ за преодоляване на стресови ситуации. В слънчоглед могат да бъдат приложени Фертигрейн Фолиар или Текамин Макс. За второ третиране, във фаза бутонизация, от Агрия препоръчват биостимулатора Текнокел Амино В. В царевица основно решение с гарантиран ефект е продуктът Текнокел Амино Zn. Той е комбинация от хелатна форма на цинк с аминокиселини. Продуктите на Агрия АД намират приложения и в по-специфични земеделски дейности като производството на разсад за рози. В оранжерия в гр. Карлово е използван вкоренител, за стимулиране на резника за образуване на коренова система. Това е продуктът Текамин Райс, базиран на аминокиселини от растителен произход , екстракт от морски водорасли и важни микроелементи. Понеже се налага постоянно торене, за да се подпомогне и листната маса, в оранжерията е внесен и мощният биостимулатор Текамин Макс, в доза около 200 мл/дка. Третирането се прилага през 5-6 дена. Ефектът върху хабитуса на растенията е видим след всяко третиране. Листната маса става по-зелена и излизат нови филизчета. Важно е да се редуват Текамин Макс с Текнокел Амино Микс, който е със съдържание на желязо и микроелементи.”

Автор: Валери Станев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.