1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Значителните инвестиции в иновации и богатото портфолио са двигателите за развитие на отдел Растителна Защита, БАСФ

Значителните инвестиции в иновации и богатото портфолио са двигателите за развитие на отдел Растителна Защита, БАСФ

Снимка:

Компанията се стреми непрекъснато да допълва към своите традиционни предложения за растителна защита и нови технологии

  • Продажбите на отдела бележат ръст от 75% за последните 10 години
  • Върхови продажби от реализирани иновации (2015-2025) са в размер на 3 млрд. евро.  
  •  Решенията, ориентирани към клиента, допринасят за постоянния бизнес успех 

“Ние сме в силна позиция да предложим на нашите клиенти решения, за да посрещнем специфичните им нужди“, каза Маркус Хелдт, директор на Отдел „Растителна защита“ на БАСФ на пресконференция, състояла се в  Лудвигсхафен. “Нашето портфолио, нови разработки, способност да реагираме бързо и да разбираме потребностите на фермерите ни осигуряват солидна конкурентна позиция. Пазарът на агрохимикали се развива и ние активно търсим възможностите, произтичащи от сливанията, с цел да разширим офертата си“, заяви г-н Хелдт. По време на събитието компанията изтъкна последните си иновации за фермерите и своята стратегия за бъдещ растеж, като същевременно обърна внимание на текущите промени и предизвикателства в земеделието. 

Независимо от сегашната макроикономическа нестабилност, агро пазарът остава силно атрактивен. Глобалните тенденции, които налагат увеличаване на  производството на  храни и на тяхното качество, остават непроменени. “Задачата на фермерите да изхранват нарастващото, по-богато и по-изискващо население няма да става по-лесна – необходимостта от нови технологии като нашите ще продължи да бъде висока“, сподели г-н Хелдт. За да подкрепи фермерите и да расте на този пазар, БАСФ ще продължи да инвестира значителни средства в R&D, да разширява своята гама от иновации и да участва в партньорства с оглед ускоряване на разработването на нови технологии. “Ние ще увеличаваме своето глобално присъствие, като същевременно осигурим рентабилност на нашия бизнес и дългосрочен успех. Вярваме, че фокусът върху клиента и гъвкавостта, а не само размерът, са ключови фактори за бъдещия ръст на дейността, тъй като изискванията на фермерите бързо се променят“, заключи г-н Хелдт.

В настоящото портфолио от иновации на БАСФ в областта на растителната защита има нови продукти в напреднали етапи на разработка. Компанията прогнозира, че върховите продажби на продуктите за растителна защита, пуснати на пазара между 2015 г. и 2025 г., ще  достигнат 3 млрд. евро.  Един пример е най-новият фунгицид на компанията, Revysol®, една спешно необходима иновация, предназначена да играе жизнено важна роля за контрола на болестите и резистентността от сезон  2018/19 нататък. Понастоящем в процес на регистрация от европейските органи, този продукт е показал забележително биологично действие срещу  редица патогени, както и положителен регулаторен профил.  

“Нашата дейност в областта на растителната защита  е много успешен през последните години, със значителен принос за приходите на БАСФ“, каза д-р Харалд Швагер, член на Борда на изпълнителните директори на БАСФ. “През последното десетилетие продажбите на отдел Растителна защита  се увеличиха от 3,3 млрд. евро до 5,8 млрд. евро, което представлява увеличение от 75%. Тези забележителни резултати показват, че ние изпълняваме обещанията си: ”Увеличаването на продажбите е балансирано в различните географски региони и индикации на продуктите.  Средният марж (EBITDA) от 25%  на отдела за същия този период се определя като водещ индикатор за успеваемост в агрохимическата индустрия. “Това потвърждава значението на Отдела „Растителна защита“ и неговия принос за БАСФ“, добави д-р Швагер.  

Компанията се стреми непрекъснато да допълва към своите традиционни предложения за растителна защита и нови технологии. MaglisTM, например, е най-голямото постижение на БАСФ в сферата на дигиталното земеделие. Представена в началото на 2016 г., средствата на тази дигитална платформа дават фундаментално ново разбиране и прецизна информация в помощ на фермерите при управлението на техните дейности.  MaglisTM помага на фермерите да събират, интерпретират и контролират множество данни за земеделските култури, които ще доведат до вземане на по-добри решения за това как да отглеждат и да продават културите.

Разработването на решения, произтичащи от комбинирането на химическа и биологична експертиза, е друг важен елемент от стратегията за растеж на БАСФ. Компанията е една от малкото, които могат да предоставят, например, продукт за третиране на семена, който е смес от биологични и синтетични съединения. Инвестициите в биологични решения, които се извличат от съществуващи организми или растителни екстракти,  ще донесат редица ползи за фермерите, включително подобряване управлението на резистентността. Новооткритият R&D Център за биологични съединения и решения за третиране на семена в централата - Лимбургерхоф допълнително ще ускори разработването на нови продукти в тези сфери. 

До края на 2016 г. очакванията на БАСФ са агро пазарът да остане силно променлив и бизнес средата да бъде предизвикателна. Въз основа на текущата ситуация финансовата цел на Отдел „Растителна защита“ е да достигне същото ниво на печалба, което е отчетено през 2015 г.  “Нашият търговски екип ще бъде близо до нашите клиенти. Ние ще засилим нашите търговски усилия, подкрепени от пускането на пазара на нови продукти и формулации,” допълни д-р Швагер. “Промените водят до нови възможности за бизнес развитие и разграничаване. Можем да погледнем с гордост назад към 100-годишното наследство на БАСФ от постижения, довели до революционни решения за фермерите на пазара. Но още по-важно е да гледаме напред и да бъдем част от  един водещ екип в отрасъла, който допринася за формирането и усъвършенстването на бъдещето на модерното земеделие“, заключи д-р  Швагер.

За БАСФ

В BASF създаваме химия за устойчиво бъдеще. Ние съчетаваме
икономическия успех с опазването на околната среда и социалната отговорност.
Екип от близо 112 000 служители в BASF Group работи в полза на успеха на
 нашите клиенти в почти всички области и почти всяка страна в света.
Нашето портфолио е организирано в пет сегмента: „Химикали“,
„Функционални продукти“, „Функционални материали и решения“,
„Решения за растителна защита“ и „Нефт и газ“.
През 2015 г. BASF реализира продажби на стойност над 70 млрд. евро.
Акциите на BASF се търгуват на борсите във Франкфурт (BAS),
Лондон (BFA) и Цюрих (AN).
Повече информация може да откриете на  www.basf.com.

За Отдел „Растителна защита“,  БАСФ

С продажби за над  5,8 милиарда евро през 2015 г., Отдел „Растителна защита“ на БАСФ предоставя иновативни решения за защита на посеви, тревни площи и декоративни растения, за борба с вредителите и за нуждите на общественото здраве. Нашето широко портфолио от активни съставки, технологии за третиране на семена, биологичен контрол, формулации и услуги оптимизира ефективното производство и предпазва от загуби на реколта, материални щети и пренасяне на болести. Предоставяйки нови технологии и ноу-хау, Отдел „Растителна защита“ на БАСФ подкрепя производителите и специалистите в  борбата с вредителите в техните усилия за постигане на по-добър живот за обществото. Допълнителна информация може да бъде намерена в интернет на www.agro.basf.com или в нашите канали в социалните мрежи. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.