1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Братя Райчеви жънат рекордни добиви от царевицата с Байер

Братя Райчеви жънат рекордни добиви от царевицата с Байер

Кои са отличниците в стопанството им

Голяма част от производствените площи на Братя Райчеви са заети с царевични хибриди на Байер. Известните зърнопроизводители са домакини на тазгодишното издание на традиционната платформа „Царевицата – царицата на полята“, под ръководството на херболога проф. Тоньо Тонев.

БайерДекалб
 

При жътвата на един от късните хибриди Декалб - ДКЦ 5092, добивът е 1233 кг/дка при влага на зърното 14,7%.

С няколко килограма зад него останаха ДКЦ 6897, ДКЦ 6092 и ДКЦ 5016.

И през сезон 2022 г. Байер продължава да предлага иновации – FieldShield – етикетът, който ще носят хибридите, ДКЦ 4098, ДКЦ 4611, ДКЦ 5092 и ДКЦ 5016.

Това, с което се характеризират хибридите, е тяхната пластичност, която им помага при оптимални условия на отглеждане да достигнат изключително висок добивен потенциал, а в същото време са толерантни при неблагоприятен климатичен стрес.

БайерДекалб

При силажа новият продукт е ДКЦ 5110, който заменя един много популярен през годините и утвърден хибрид ДКЦ 5542.

От общо 28 хибрида, които Байер ще представи през новия сезон, 10 са премиери. Всички те са нова, топ генетика, надграждаща познатото до момента на пазара.

Иновациите не спират до тук. През предстоящата кампания Байер ще представи на пазара Acceleron Elite третиране в царевица – инсектицидно третирани семена. Така земеделските производители ще могат да получат легална защита от неприятели от самия момент на сеитбата.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.