1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. ДюПон Пионер с високодобивна селекция рапица на изложение в Добрич

ДюПон Пионер с високодобивна селекция рапица на изложение в Добрич

От 560 до 620 кг/дка от хибрида РТ225

Върху различните хибриди семена рапица акцентира фирма ДюПон Пионер при участието си в изложението „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич. Земеделските производители могат да видят семена рапица по всички технологии – конвенционални високостъблени хибриди, максимус хибриди, както и по технологията Клиърфийлд. „Така ние покриваме всички нужди на българските земеделци“, посочи Иван Костадинов, продуктов мениджър на ДюПон Пионер.

На вниманието на фермерите са и хибриди с различна ранозрялост – от ранни до средно късни. Благодарение на това портфолиото на всяко стопанство може да бъде съобразено с прибиращата техника и нужното време за жътва на всички полета. Така се намалява до минимум разпиляването и се получава максимален добив.

Хибридите на ДюПон Пионер се характеризират с изключително висок потенциал за добив. Имат много силно разклоняване, както и добра толерантност на болести.

Продуктовият мениджър на компанията акцентира на хибрида PХ113, който е с генетична устойчивост на фома. Заболяване, което може да причини доста щети.

При рапицата основен хибрид от високостъблените е РТ225. Той е много добре адаптиран за отглеждане в цялата страна, включително и за района на Добруджа с добиви от 560 до 620 кг/дка. Това е основният хибрид, на който разчитаме, подчерта Иван Костадинов.

Той разкри в аванс една от последните новости от компанията - при слънчогледа се разработва специална технология за оптимизиране на изсяването. Ще се препоръчва за всяка една партида, за всяка една торба, определено налягане, с което да работи сеялката, и второ, ще се калибрират семената по такъв начин, че разпределението на семките в реда да бъде абсолютно равномерно, като по този начин ще се получи много по-висок добив и всяко растение ще има абсолютно изравнена хранителна площ.

Автор: Мирослав Балчев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.