1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Георги Телкиев: Това са едни прекрасни хибриди, с висок добивен потенциал

Георги Телкиев: Това са едни прекрасни хибриди, с висок добивен потенциал

Безапелационен лидер Байер с бранда Декалб

Оптималният срок за жътва е преминал и няма нито една разпукната шушулка. Това се дължи на генетиката Декалб.

ДК Имарет CL - средно ранен хибрид за трета година на българския пазар. Има бързо първоначално развитие. Дори засят по-късно от нормалните агротехнически срокове, се развива достатъчно бързо, за да влезе в оптимална фаза от 8-ми лист в зимата. Изключително гъвкав е по отношение на почвените типове и условия на отглеждане. ДК Имарет CL е хибрид с двойна защита от паразита синя китка.

ДК Имплемент CL е най-ранният от гамата хибриди, които Байер КропСайънс предлага. Присъствието на такъв хибрид в едно стопанство дава гъвкавост по отношение на прилагането на растителнозащитните мероприятия, на жътвата, възможност да се управлява риска от повреди при високи температури по време на цъфтеж. Гъвкав и подходящ за всякакви условия на отглеждане, ДК Имплемент CL е издръжлив на ниски температури до минус 17-18 градуса.

ДК Импрешън CL е подчертано интензивен хибрид, който предпочита тежки и влагозапасени почви, с хранителни вещества и прилагане на интензивна агротехника. Това е продукт, който се отплаща най-щедро за тези вложения.

„Направихме много хубав опит с хибридите на Байер КропСайанс и генетиката Декалб. Това са едни прекрасни хибриди с висок добивен потенциал. В масов посев заложих на новата генетика ДК Имплемент CL, който се представи много добре. Основно тази година разчитам на ДК Иминент CL и ДК Импрешън CL, защото от тях съм получавал сигурност през годините. Много съм доволен от резултатите. За тази есен отново ще сея рапица изцяло на Декалб. Повече компромиси няма да правя. Всяка година пробвам различни хибриди и приключвам вече с опитите. За трета година се уверявам, че Байер е фирмата, на която мога да разчитам“, каза домакинът на полето Георги Телкиев.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.