1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Lidea може да отговори на всеки един каприз

Lidea може да отговори на всеки един каприз

Хибриди, подходящи за различни почвено-климатични условия и тип земеделие

Lidea стартира есенната кампания по продажбата на семена за житни култури и рапица по-рано от обикновения срок.

„Интересът на производителите към нашата селекция е голям. Освен наложените вече продукти, имаме нови и именно с тях ще бъде засята немалка част от площите в страната“, каза Николай Петров, търговски представител за Стара Загора и Сливен в Lidea по време на Международното селскостопанско изложение БАТА Агро 2023.
лидеа

Николай Петров, търговски представител за Стара Загора и Сливен в Lideа

В пшеница и тази година най-силните акценти са Софру CS, Флавор CSФ с устойчивост на мозайка и Солиндо CS, един от новите сортове.

Въпросът е защо земеделците да изберат пшениците на Lidea? „Защото качеството, което предлага селекционерът като заготовка, е много добро. Всяка година генетиците разработват нещо по-добро, което да подпомогне развитието на клиентите ни“, каза Георги Мандински, търговски представител за район Враца и Монтана в Lidea.
лидеа1

Георги Мандински, търговски представител за район Враца и Монтана в Lidea

Освен високодобивни пшеници с отлична устойчивост на болести и полягане, при Lidea широко застъпен е сегментът екстра качество, подходящ за производители, които имат пазар за брашна и подобрители за макаронени изделия. Сортовете пшеница имат много преимущества, но преди всичко те са една сигурност. Вариацията в добивите е минимална и всички сортове са пластични, което предполага, че са подходящи за различните почвено-климатични условия и тип земеделие у нас. Реално имат специфика, за която консултантите на фирма Lidea винаги могат да дадат допълнителна информация и професионална консултация. Също така, сортовете ечемик, които предлага Lidea - Жуп CS и Мелиа CS, са лидери на българския пазар.

лидеа2

Lidea е водеща в търговията на рапица и в двата сегмента - Клиърфийлд и конвенционална.

В рапица акцентите са хибридите ЕС Децибел CL, EC Капело, ЕС Навиго, ЕС Амадео, ЕС Талел CL.

лидеа3

ЕС Децибел CL е най-продаваният хибрид от портфолиото на Lidea, защото той наистина работи, високодобивен е, богат на масло, с много добър старт. Имаш ли качествена заготовка на семената, това означава, че добрата жътва е предопределена, а именно - висок добив и рентабилност.

При конвенционалната рапица водещ хибрид е EC Капело. Интензивен продукт - с една дума рапица за професионалисти. А новите предложения ЕС Навиго и ЕС Амадео се доказаха като високодобивни и адаптирани хибриди за българските условия.

лидеа4

Lidea може да отговори на всеки един каприз и на всяко едно желание на земеделците.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.