1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. НАЙ-НОВИТЕ ТЕНДЕНЦИИ ПРИ РАПИЦАТА И ЖИТНИТЕ КУЛТУРИ ОТ ЛИМАГРЕЙН

НАЙ-НОВИТЕ ТЕНДЕНЦИИ ПРИ РАПИЦАТА И ЖИТНИТЕ КУЛТУРИ ОТ ЛИМАГРЕЙН

Тази година на щанда на Лимагрейн, както и на специалните демо полета на изложението, ще бъдат представени най-новите тенденции под марка LG при рапицата – хибриди с ефективно усвояване на азот (N-FLEX генетика), с надграден добивен капацитет и пълен набор от специални качества (генетическа устойчивост на Жълта вироза, разпукване на шушулките, Фома, бърз първоначален старт и толерантност на Синя китка).

Според официалните проучвания на Kleffman/Kynetec панел Рапица 2022г., компанията вече заема първо място сред селекционерите на тази култура в Европа! Хибридът LG АМБАСАДОР (N-Flex генетика) вече е най-предпочитан от земеделските производители на континента, следван плътно от познатия и доказан LG АРХИТЕКТ и най-новият конвенционален LG АВИРОН.

lg-aviron

ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН СТАНДАРТ ЗА LG ГЕНЕТИКАТА:
ДОБИВЕН ПОТЕНЦИАЛ, УСТОЙЧИВОСТ НА ЖЪЛТА ВИРОЗА, РАЗПУКВАНЕ НА ШУШУЛКИТЕ

Споменатият по-горе успех се дължи на изключителната работа на селекционерите на компанията, които през последните няколко години превърнаха добивният потенциал и здравният профил в задължително условие за лансирането на всеки нов хибрид.

От сезон 2020-2021г. вече този т.нар. „пакет от специални качества“ е допълнен от все по-актуалното ефективно усвояване на азот (N-FLEX).

N-FLEX: РАПИЦА С ЕФЕКТИВНО УСВОЯВАНЕ НА АЗОТ

N-FLEX е специално качество, което последното поколение генетика в лицето на LG АМБАСАДОР и LG АВИРОН притежава – по-ефективното усвояване на азота е категорично предимство при оптимизирането на азотното хранене на културата, особено при условия които го възпрепятстват или ограничават достъпа на азот в почвата. В комбинация с добивния потенциал и здравния профил, става ясно защо само за 4 години Лимагрейн Европа удвоява площите с хибриди, идващи от тази селекционна къща на континента, а и в България.

Графика: торов опит в 3 повторения за установяване поведението на LG АМБАСАДОР спрямо хибрид без качеството N-FLEX
Локация: с. Сърнево, обл. Стара Загора, Жътва 2021г.

polevi-opit-lg

КЛИЪРФИЙЛД РАПИЦА С ГЕНЕТИЧЕСКА УСТОЙЧИВОСТ НА ЖЪЛТА ВИРОЗА

През сезон 2022г. компанията вече официално лансира и LG КОНСТРУКТОР CL – първият LG хибрид с генетическа устойчивост на Жълта вироза в направление клиърфийлд, а вече успешно преминал и изпитванията за толерантност на паразита Синя китка.

По време на изложението нашият екип ще бъде на разположение, за да представи поведението на хибрида на специалното демо поле.

lg-konstruktor

НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРИ РАННИТЕ ПШЕНИЦИ И ФУРАЖНИЯ ЕЧЕМИК

Като лидер в пшеницата, Лимагрейн продължава да разширява асортимента си в направление „ранна зимна мека пшеница“.

След добре познатото АВЕНЮ, през сезон 2020г. успешно лансирахме LG АПИЛКО (с максимален коефициент 8 от 8 за толерантност на паразитно полягане). А тази година, вече официално ще бъде пуснат на пазара и най-новият ранен сорт пшеница – LG АСТЕРИОН.

 

lg-asterion

Повече информация за продуктите: www.lgseeds.bg

Он-лайн запазване на семена съгласно промоционалното ни предложение за сезона: www.lgseeds.bg/order

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.