1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Нови хибриди рапица Декалб – с устойчивост на жълта вироза

Нови хибриди рапица Декалб – с устойчивост на жълта вироза

Мартин Маринов, агроном: От хибрида Екстайм миналата година ожънахме 450 кг/дка

Нова селекция при конвенционалната рапица беше сред акцентите на полски ден край село Храброво, на който Байер представи нови продукти при семената и растителната защита на есенните култури. „Байер предлага най-новите решения на пазара“ - каза Александър Димитров, представител на компанията за Варна.

Технология на Байер в рапица

На полето е направено есенно приложение на Тилмор в доза 100 мл. Това е най-добрият фунгицид за есенно третиране на рапица, посочи Александър Димитров.

Напролет във фаза цъфтеж е използван Пропулс, както и Децис, инсектицид за унищожаване на цикади, въшки и дървеници.

Конвенционална рапица Декалб

Новата селекция на Байер е с много добра устойчивост, както на разпукване на шушулките, така и на фома. Иновацията е, че новите хибриди са устойчиви на жълта вироза. Новите предложения с бранда Декалб са: Експектейшън, Ексайтед, Екстремус, Експоуз. Това са хибриди от групата на ранните до средно късните, с много добър есенен старт и отлично усвояване на азота в почвата. Хибридите могат да бъдат засети с по-малко семена на кв. метър – 45-50.

декалб

„Тази година имаме заложени 6 опита с хибриди Декалб, на масово поле сме засели Екстайм. Миналата година хибридът се представи много добре – с добив около 450 кг от декар“, каза Мартин Маринов, агроном в агрофирма, който беше сред гостите на полския ден.

Технология на Байер в пшеница

байер-декалб

В пшеница е направено пролетно пръскане със Секатор Пауър и Инпут. Секатор Пауър се справи чудесно със заплевеляването с широколистни плевели, а Инпут е ново предложение, със съдържание на протиоконазол и спироксамин. Той беше приложен превантивно в доза 60 мл, за да се справим с проблема, който щяхме да имаме – септория и ръжда, коментира Димитров.

Промоциите на Байер в рапица са:

При закупуване на 400 л Матено Форте и 40 торби хибриди рапица Декалб – получавате 15 л безплатно Матено Форте.

При закупени 100 л Баритон супер, обеззаразител за пшеница, плюс 40 торби семена рапица Декалб – от Байер получавате 5 л Баритон безплатно, както и 4 торби рапица бонус.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.