ПОРТФОЛИО ФАРМ 2021 събра земеделци на полето край плевенското село Ясен

Доказано лидерство при царевицата и слънчогледа

За хибридите на Corteva Аgriscience™ лоша година няма. Това е благодарение на новите и иновативни разработки при царевицата и слънчогледа, които компанията предлага на земеделските производители. В плевенското с. Ясен, където районът е пословичен с високите си температури и суша, и днес могат да се видят зелени царевица и слънчоглед. Именно на това място регионалният представител на компанията Здравко Босев беше поканил много от своите партньори. Полевата демонстрация стана и повод маркетинг мениджърът за район Балкани и продуктов мениджър за България Иван Дражев да разкаже за новостите, които предстоят.

Optimum® AQUAmax® продуктовата линия през 2022 г. ще бъде попълнена с нов хибрид – Р9985. В конвенционалната група ще има три нови селекционни решения - Р8752, Р9042, Р8409.

Вероятно в периода 2024 г. или 2026 г. Corteva Аgriscience ще внедри нов вегетационен хербицид с активно вещество Ринскор срещу широк набор от плевели. Иновация в царевица е азотният стабилизатор N-Lock™.

През следващите няколко години компанията ударно ще излезе с нови продукти при семената и растителната защита в културата слънчоглед. За 2022 г. ще пусне 2 нови ExpressSun® толерантни хибрида: Р64LE162 и Р63LE166. Конвенционалното направление ще е допълнено с Р64LE164. Clearfield® Plus технологията ще се обогати с още едни хибрид P64LP170. Corteva е подготвила много нови продукти в културите рапица и пшеница.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.