1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. ПОРТФОЛИО ФАРМ 2021 събра земеделци на полето край плевенското село Ясен

ПОРТФОЛИО ФАРМ 2021 събра земеделци на полето край плевенското село Ясен

Доказано лидерство при царевицата и слънчогледа

За хибридите на Corteva Аgriscience™ лоша година няма. Това е благодарение на новите и иновативни разработки при царевицата и слънчогледа, които компанията предлага на земеделските производители. В плевенското с. Ясен, където районът е пословичен с високите си температури и суша, и днес могат да се видят зелени царевица и слънчоглед. Именно на това място регионалният представител на компанията Здравко Босев беше поканил много от своите партньори. Полевата демонстрация стана и повод маркетинг мениджърът за район Балкани и продуктов мениджър за България Иван Дражев да разкаже за новостите, които предстоят.

Optimum® AQUAmax® продуктовата линия през 2022 г. ще бъде попълнена с нов хибрид – Р9985. В конвенционалната група ще има три нови селекционни решения - Р8752, Р9042, Р8409.

Вероятно в периода 2024 г. или 2026 г. Corteva Аgriscience ще внедри нов вегетационен хербицид с активно вещество Ринскор срещу широк набор от плевели. Иновация в царевица е азотният стабилизатор N-Lock™.

През следващите няколко години компанията ударно ще излезе с нови продукти при семената и растителната защита в културата слънчоглед. За 2022 г. ще пусне 2 нови ExpressSun® толерантни хибрида: Р64LE162 и Р63LE166. Конвенционалното направление ще е допълнено с Р64LE164. Clearfield® Plus технологията ще се обогати с още едни хибрид P64LP170. Corteva е подготвила много нови продукти в културите рапица и пшеница.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.