1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. ПОРТФОЛИО ФАРМ на Corteva – платформа за топ хибриди и иновации

ПОРТФОЛИО ФАРМ на Corteva – платформа за топ хибриди и иновации

Край добруджанското село Паскалево компанията представи продуктовата си листа при пролетни култури

ПОРТФОЛИО ФАРМ край добричкото село Паскалево представи цялата гама от хибриди при царевица и слънчоглед на фирма Corteva. Земеделските стопани разгледаха полето, изведено от ЗК „Възраждане“ с председател Нели Стоянова. Те видяха добре изглеждащи посеви с пролетни култури, обещаващи високи добиви.

CortevaPas

„Всяка година Corteva усъвършенства своята продуктова листа и излиза с все по-нови хибриди царевица и слънчоглед. За да бъде пуснат на пазара един хибрид, той се изпитва няколко години. Новата генерация от царевица и слънчоглед притежава редица качества, сред които сухоустойчивост и преодоляване на стреса в критичните фази по време на вегетация. Това съответно води до по-висок добив“, заяви Илиян Илиев, регионален представител на Corteva за Добрич, Силистра и Тервел.

CortevaPas

CortevaPas
 

Хибридите от продуктовата линия Optimum AQUAmax са силно търсени в Добруджа. От тях през критичната и суха 2020 г. земеделските стопани от региона са получили най-добри резултати.

„При слънчогледа имаме 2 нови хибрида, които са от технологията Clearfield Plus* и ще се внедрят през следващата 2022 година. Това са Р64LP170 и P64LP180. Отличават се с висок добивен потенциал и устойчивост на синя китка. Характерно при тези два хибрида е, че са Clearfield Plus* версия на доказалите се в практиката високодобивни Express толерантни хибриди P64LE25 и P64LE99. Имаме нови предложения в Експрес технологията – Р64LE137 и Р64LE136. Освен това през следващата 2022 година излизаме с един нов хибрид от Express технологията - това е хибридът Р64LE162. В портфолиото имаме и един съвсем ранен хибрид, подходящ за втора култура – P64LE122“, разясни още Илиян Илиев.

CortevaPas

В ЗК „Възраждане“ залагат на генетиката Pioneer на фирма Corteva от 10-11 години.

„През последните 3 стопански сезона започнахме да залагаме не само на линолов, но и на високоолеинов слънчоглед. Доволни сме от селекцията в този сегмент“, уточни председателят на стопанската структура Нели Стоянова и допълни: „Към момента посевите със слънчоглед изглеждат много добре. Имаме добро опрашване на всички хибриди, които сме засели - P63LE113, P64LE137, P64LE136.“

CortevaPas

При царевицата в земеделската кооперация избират хибриди от линията Optimum AQUAmax, които до момента се държат отлично на полето въпреки високите температури и започналото засушаване.

CortevaPas

Автор: Галина Недкова

*Clearfield Plus е регистрирана търговска марка на BASF

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.