1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Представят животни и техника на традиционното изложение

Представят животни и техника на традиционното изложение

В рамките на трите предвидени за мероприятията дни , за пръв път ще се проведе още едно изложение - "Селскостопанска техника - Плевен 2005"

 

За четвърти пореден път градът ни ще бъде домакин на специализираното изложение - договаряне "Животновъдство - Плевен 2005". В рамките на трите предвидени за мероприятията дни - от 15 до 17 май, за пръв път ще се проведе още едно изложение - "Селскостопанска техника - Плевен 2005". Изявите съвпадат с празника на Плевен и се очаква да бъдат посетени от делегации от побратимените ни градове от Германия, Русия, Македония, Гърция, Турция, Беларус, Сърбия, Румъния, Украйна. Организатори са "Партнерс експо" ООД. Съорганизатори на изложението са Министерството на земеделието и горите, Областна администрация - Плевен, Северен централен регионален агротехпарк, Национална служба за съвети в земеделието, Съюз на производителите на комбинирани фуражи, Съюз на зооинженерите в България, Национална асоциация по ливадарство и фуражни култури, Българска асоциация на фермерите, Браншова бизнес камара - Плевен, и Областен съюз на земеделските кооперации.

На изложението - договаряне на елитни животни, което е с над 150-годишна история, се представят новости в областта на породите и хибриди животни, храненето, оборудването, профилактиката и лечението. Ще бъдат показани говеда от породите "Българско сименталско", "Българско черношарено", "Българско родопско", "Херефорд". От овцете - "Плевенска черноглава", "Старозагорска", "Ил дьо франс", Романовска", "Вюртенберг" и др. От козите - "Българска бяла млечна", "Англо-нубийска", "Тогенбургска". Всички посетители ще имат възможност да разгледат още различни породи птици, коне, свине, кучета, зайци. Селскостопанска техника ще представят "Римекс агрохолдинг" АД, "Агроком" ООД, "Булагро Машина" АД и др. Според организаторите времето преди жътва и след сеитба е най-предпочитано за закупуване на селскостопанска техника от производителите, затова в рамките на животновъдното изложение е включено и първото специализирано за техника. В рамките на трите дни ще бъдат показани и ветеринарни препарати и ваксини, както и фуражни смески и добавки.

Изложението - договаряне "Животновъдство - Плевен 2005" ще бъде разположено до зала "Балканстрой". Официалното откриване е на 15 май от 11,45 ч. Петнайсет минути по-късно ще бъдат наградени с купи, розетки и грамоти отличените от селекционерите животни./.bgsever.info/

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.