1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Проф. Тоньо Тонев: Хибридите на Corteva в Express®Sun™ технологията са с висока кълняема енергия и бърз старт на развитие

Проф. Тоньо Тонев: Хибридите на Corteva в Express®Sun™ технологията са с висока кълняема енергия и бърз старт на развитие

Единствено Corteva има в портфолиото си Експрес толерантни високоолеинови хибриди слънчоглед

Express®Sun™ технологията е регистрирана търговска марка на Corteva AgriScience™ и като такава, Corteva AgriScience™ я представя за първи път на пазара през 2005 година и оттогава досега е фирмата, която отделя най-много инвестиции за създаване на нови хибриди в тази технология, които надграждат качествата на предишните.

През 2020 година Express®Sun™ технологията е най-разпространената в България с най-много площи, които се равняват на почти на 2/3 от цялата площ на слънчоглед.

Corteva е и пазарен лидер в Express®Sun™ технологията за поредна година в страната.

От първите десет най-отглеждани Експрес толерантни слънчогледови хибриди в България, осем хибрида /P64LE25, P64HE118, P63LE113, P64LE136, P64HE133, P64LE99, P64LE137, P64LE121/ са на Corteva AgriScience.

Corteva AgriScience има най-голямо портфолио от хибриди в Експрес технологията, посрещащи най-високите изисквания на земеделците за добивен потенциал, устойчивост/толерантност и качествени показатели.

„Хибридите на Corteva Express®Sun™ технологията са с висока кълняема енергия и бърз старт на развитие, през годините са доказали своята стабилност в добивите“, подчерта хербологът проф. Тоньо Тонев.

За 2021 година фирмата предлага на земеделците 9 високодобивни Експрес толерантни хибрида, като единствено Corteva AgriScience ще има в портфолиото си Експрес толерантни високоолеинови хибриди слънчоглед (P64НЕ118, P64НЕ133, P64НЕ144).

В чисто икономически аспект разходите за контрол на плевелите в Express®Sun™ технологията са по-ниски в сравнение с другите технологии за отглеждане на технологичен слънчоглед.

Прозорецът на приложение на хербицид при Експрес толерантните хибриди е изключително широк, което дава възможност на гъвкавост на приложение според фазата на културата и фазата на плевелите. С възможност за коригиращо третиране с Експрес® 50 СГ при вторично заплевеляване.

При Express®Sun™ технологията няма остатъчно почвено действие от хербицида и поради това е без ограничение за следващи култури в сеитбообращението, дори и при засушливи условия и различни почвени типове.

Част от Express®Sun™ технологията е единственият регистриран хербицид - Експрес® 50 СГ, който дава безупречни резултати срещу едногодишни и многогодишни широколистни плевели, в това число и най-упоритите при слънчоглед – свиница и паламида.

През 2021 г. търсете Експрес® 50 СГ в пакет с безплатен прилепител Виволт™ 90, който е регистрирана търговска марка на Corteva AgriScience™ и дава по-добра абсорбция и пълен ефект срещу упоритите плевели.

Corteva гарантира успешно представяне на Express®Sun™ технологията само при употреба на Експрес® 50 СГ.

За допълване контрола на плевелите в ЕxpressSun® технологията Corteva AgriScience™ предлага изключително селективния за културата вегетационен хербицид срещу едногодишни и многогодишни житни плевели Шадоу®.

И накрая да обобщим - ЕxpressSun® технологията е доказана в практиката като средство за увеличаване на добивите в слънчогледопроизводството.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.