1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Пролетната кампания под знака на Eуралис Семена България

Пролетната кампания под знака на Eуралис Семена България

Силен интерес към френската генетика на Агра 2016

Щандът на един от лидерите на българския пазар в предлагането на семена - Еуралис и тази година беше сред най-посещаваните на изложението Агра 2016 в Пловдив.

Предложенията на компанията при една от основните земеделски култури у нас - царевицата са обединени в няколко продуктови линии. Хибридите от групата Tropical Dent се характеризират с по-висок добивен потенциал, по-голяма стабилност при различни почвено-климатични условия и по-бързо отдаване на влагата. Такива хибриди са ЕС Кокпит с ФАО 250, ЕС Галери - 330 по ФАО и по-късните ЕС Метод - 380 по ФАО и ЕС Кортес с ФАО 420.

Друга технология от Еуралис Семена в царевица е Roots Power. Хибридите от тази продуктова линия се характеризират с мощна коренова система, добре изхранени растения и по-високи добиви. Към тази група, освен горните 4 хибрида, са включени и ЕС Флато - 350 по ФАО, ЕС Сензор - 400 по ФАО. Третата продуктова линия от Еуралис при царевица е Дуо Систем. Това са единствените хибриди, които могат да се отглеждат на площи, заплевелени с балур от коренища, троскот и пирей. Богато на предложения е портфолиото на Еуралис и при слънчогледа, където има избор на 12 ранни и средноранни хибрида. Те са групирани в няколко технологии: Or Master, Clearfield и Clearfield Plus. С най-богато портфолио е Еуралис и при соргото с 9 хибрида в различна ранозрелост: ранни, средноранни, среднокъсни  и късни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.