1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Рапицата ЕС Цезарио и слънчогледът ЕС Джанис CLP – най-новата генетика на пазара

Рапицата ЕС Цезарио и слънчогледът ЕС Джанис CLP – най-новата генетика на пазара

Хибридите са заложени на полетата на фирма Мушев 58, гр. Върбица

Отлично развити посеви с хибрида рапица и слънчоглед на полетата на фирма Мушев 58, която обработва 7 хил. дка земя в землището на общ. Върбица. Заложените хибриди са на Еуралис. „Това са добри хибриди, представят се отлично, доволни сме от добивите и затова залагаме на тях всяка година“, сподели агрономът във фирмата Руслан Георгиев.

Петър Недков, регионален търг. представител на Еуралис за Североизточна България, разказа, че Еуралис е обновила портфолиото си с трето поколение хибриди, които са с генетична устойчивост на фома. Характеризират се още с повишен потенциал за добив, стабилност и образуване на множество разклонения. Имат ген от дива ряпа, благодарение на който шушулките не се разпукват.

Впечатление прави полето с топ хибрида ЕС Цезарио – ранен, с добра пластичност и студоустойчивост, с капацитет за разклоняване още от основата, ако е спазена препоръчителната посевна норма – 50-55 семена на кв. м.

Вторият нов хибрид на Еуралис е ЕС Империо. Други нови предложения са средно ранният ЕС Вито и средно късният ЕС Моменто – пластични, с добър потенциал за добив. ЕС Дарко е най-високомасленият и студоустойчив хибрид на Еуралис. В Клиърфийлд сегмента Еуралис предлага 2 хибрида – средно ранният ЕС Децибел и ранният ЕС Акварел.

В стопанството на фирма Мушев 58 залагат изцяло на Клиърфийлд Плюс технологията при отглеждането на слънчоглед. Именно в този сегмент Еуралис е сред лидерите на пазара. Компанията е селектирала пластични хибриди, с много висок генетичен потенциал, добра толерантност на икономически важните болести и малък хербициден стрес. 

Кои са топ хибридите на Еуралис, на които е заложила фирма Мушев 58 – това са ЕС Джанис CLP, ЕС Каприс CLP, ЕС Електрик CLP, ЕС Генезис CLP. Технологията Клиърфийлд Плюс е бъдещето при отглеждането на слънчоглед, смята агрономът Руслан Георгиев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.