1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Семена за по-висока печалба от EURALIS!

Семена за по-висока печалба от EURALIS!

Компанията представи в Добрич новите си решения при царевица и слънчоглед

„10 години високодобивна френска генетика за българските фермери” – под това мото премина семинар на фирма Euralis, организиран за земеделските стопани от Североизточна България. Пред тях бяха представени както утвърдени, така и нови хибриди царевица и слънчоглед, на които фермерите могат да разчитат през сезон 2019.

Топ продукти от селекцията OR master са ЕС ТЕРАМИС CL и ЕС ДЖАНИС CLP, подчерта Явор Иванов, регионален технически мениджър на фирмата за Добричка област. И двата са № 1 по продажби в своя сегмент, с висок и стабилен добив и пластично представяне. В сегмента за производство на олеинова киселина се отличава ГРАФИК CL. Новото предложение е АРОМАТИК SU – толерантен на хербицида Експрес. Хибридът е показал добиви до 420 кг/дка през есента на 2018 г. в Северна България и до 408 кг/дка в Южна България. Всички слънчогледови хибриди на Euralis са генетично устойчиви на синя китка.

При царевицата отново на дневен ред са продукти от линията TROPICAL DENT и ROOTS POWER. Най-търсената и популярна група по ранозрелост е от 250 до 380 ФАО. Топ продукти от селекцията TROPICAL DENT са МЕТОД ФАО 380 и ФАРАДИ ФАО 340.

В навечерието на пролетната кампания земеделските стопани ще получат директно от Франция доставка на три хибрида царевица на Euralis, третирани с биостимуланта OptiCoat. Това са хибридите МЕТОД, ИНВЕНТИВ и ХАРМОНИУМ.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.