1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Сигурност и високи добиви със селекцията на Corteva Agriscience!

Сигурност и високи добиви със селекцията на Corteva Agriscience!

Хибридите на компанията се открояват по полетата на Добруджа, доказва го и Портфолио фарм край село Победа

Платформата Портфолио фарм на Corteva Agriscience събра земеделски стопани от Добричка област на демонстрационно поле край добруджанското село Победа.

Въпреки жестокото засушаване в Добруджа, опитът изглежда много добре. Очакванията от хибридите Р0216 и Р0217 са за над 1000 кг/дка, заяви Георги Герджиков, представител ключови клиенти. Двата хибрида са от продуктовата линия Optimum AQUAmax, с изключителен потенциал за добив и много добро представяне при суша.

Corteva

„Нашите хибриди толерират перфектно условията на засушаване, което настъпи в Добруджа. Най-сериозно са засегнати посевите в района на Дуранкулак. Над половината от полетата са без кочани. Един от нашите хибриди Р9903 от продуктовата линия Optimum AQUAmax e навсякъде със заложени кочани. Близо до румънската граница в района на село Росица на демо поле имаме 3 хибрида царевица, които рязко се отличават от останалите. Това са Р9903, Р9978 и Р8834. Всички останали или са пожълтели от сушата, или имат малко заложени кочани. Селекцията на Pionеer така е създадена, че толерира условията в България. Хибридите говорят сами за себе си”, подчерта още Георги Герджиков.

В сортовата листа на Corteva са включени слънчогледи, различни по качества, вегетация и по технология на отглеждане. Хибридите заемат водещи позиции, както у нас, така и в съседните страни. Земеделските стопани могат да избират както конвенционални, Експрес толерантни хибриди, за изхранване на птици, така и високоолеинови слънчогледи, съобщи Нено Ненов, мениджър продажби за Североизточна България.

Corteva

„През последните 2-3 години се наблюдава засилен интерес към HO-слънчогледите. През миналата година цената беше с 50-55 долара разлика в полза на високоолеиновите. Съдържанието на олеиновата киселина на нашите хибриди е 90-93 %”, допълни още експертът.

Продуктовата листа на Corteva e попълнена с нови предложения във всички групи слънчогледи, за да се отговори на търсенията на земеделските производители за висока добивност, устойчивост на стрес, болести и неприятели.

Автор: Галина Недкова


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.