1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Сръбска селекция за гарантирани резултати

Сръбска селекция за гарантирани резултати

С опитно поле Пиргос Агро представи предложенията си в ечемик, пшеница, тритикале и рапица

Богата е продуктовата листа на Пиргос Агро в житни култури. Селекцията, разработка на института в Нови Сад, е особено подходяща за българските условия на отглеждане. Отличава се с висока устойчивост на болести и засушаване, както и с висок добивен потенциал.  Актуалните за стопанската 2018 г. сортове бяха представени на опитни полета край гр. Каблешково.

Топ предложението при пивоварните ечемици е сортът Амазон- ранен сорт с висок добивен потенциал над 800 кг/дка в условиятана Южна България. При фуражния ечемик предложението е сортът  Рудник, с потенциал за добив над 1000 кг/дк, особено подходящ за животновъдите. Разнообразие от висококачествени сортове пшеница предлага на българския пазар Пиргос Агро.

Един от най-високодобивните е сортът НС Футура. Отличава се с висока устойчивост на засушаване и болести. С изключително високи хлебопекарни качества е сортът Ренесанс - високопродуктивен и рентабилен. От най-новата селекция е сортът Азра, средно ранен, с потенциал за добив повече от 700 кг/ дка. С по-едър клас е сортът Обала, също нова селекция. Един от най-известните сръбски сортове NS 40 S, с висока братимост и висок добивен потенциал. Сортът Панония е вече класика при пшениците. В Северна България  Панония е с резултат от над 1150 кг/дка.

Пиргос Агро предлага и един сорт тритикале- Одисей. С него 800 кг зърно или 7 тона зелена маса от декар са съвсем постижим резултат.

Пиргос Агро предлага на българския пазар и сортове рапица. На опитното поле са заложени НС Зорница, НС Илия, Ясна и Раас.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.