1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Царевицата на Corteva дава сигурност в сухи условия

Царевицата на Corteva дава сигурност в сухи условия

Демо жътва в село Спасово показа възможностите на генетиката

Летните засушавания в крайморските части на Добруджа от години са факт. Тези условия поставят на изпитание възможностите на генетиката. Екип на Agro.bgприсъства на демонстрационна жътва на царевични хибриди на фирма Corteva в землището на село Спасово при земеделския стопанин Георги Катранджиев.

„Вегетацията на растенията беше в условията на силно засушаване и дефицит на влага. По време на наливане на зърното е нямало дъжд и това по принцип редуцира добивите. Годината се оказва подходяща за ранните царевични хибриди”, коментира Цветелина Георгиева, регионален представител на Corteva Agriscience. „Селекцията на Pioneer се представи абсолютно достойно в стресовите условия и резултатите са над добивите на конкурентните хибриди”, подчерта още Цветелина Георгиева. На полето се отличиха продуктите Р 8834 със 733 кг/дка, Р 9300 и Р 9415 с близо 700 кг/дка.

Компанията извежда голям брой демонстрационни опити в Добричка област и страната. „Опитваме се да покрием възможно най-голяма площ, за да разберем кой хибрид как се представя и какви условия са подходящи за него. Установихме перфектно представяне при новите хибриди, сред които се отличават P 9889, P 9363, P 0217”. Високи резултати екипът на Corteva отчита от P 8834, P 9300 и Р 9415 в различни демо полета на Добруджа.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.