1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Зам.-министър Цветан Димитров се срещна с председатели на развъдни организации

Зам.-министър Цветан Димитров се срещна с председатели на развъдни организации

За първи път има обективен диалог с държавни служители, които познават специфичността на развъждането


Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров се срещна с председатели на развъдни организации, които  му връчиха декларация, адресирана до министъра на земеделието  и храните д-р Мирослав Найденов, с копие до министър - председателя г-н Бойко Борисов. В декларацията  се изразява остро възмущение от изнесената невярна информация  по отношение на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството от председателите на две от развъдните организации. Вносителите на декларацията настояват ръководството на МЗХ да оповести публично фактите  относно дейността на  ИАСРЖ  през периода до 2009 г.
В декларацията се подчертава, че „За първи път, през последните 20 години, развъдната работа в страната има възможност да бъде поставена на устойчива основа. За първи път има обективен диалог с държавни служители, които познават специфичността на развъждането. За първи път се вижда решимост да се пресекат порочните практики на облагодетелстване на едни организации пред други. За първи път ясно се разделят функциите и отговорностите на държавна служба и неправителствени организации, като се установява реална възможност за партньорство и взаимодействие. Този процес не бива да бъде прекъсван, нито променян като посока и ние категорично заставаме зад сегашното ръководство на ИАСРЖ.”
По време на срещата бяха обсъдени въпросите по прилагане на новите промени в Закона за животновъдството, както и съвместни действия на развъдните организации и МЗХ за подготовка на Националната изложба по животновъдство в Сливен през месец май.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.