1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Звездна селекция на Косад Семанс в свищовското село Червена

Звездна селекция на Косад Семанс в свищовското село Червена

Платформата показа най-доброто при пролетните култури

Звездна селекция на Косад Семанс показва най-добрите хибриди в портфолиото на френската компания, а интересът към платформата се радва на изключителен интерес от страна на земеделските производители.

От тази година Косад Семанс е с ново лого. В портфолио слънчоглед компанията има предложения във всички технологии на отглеждане на маслодайната култура.

Концепцията HICORN CS предизвика истински фурор сред земеделците, ориентирани в производството на царевица за зърно. Двата продукта, включени в нея, са с ФАО 350. Хибридите се сеят по схема, като идеята е добър и балансиран добив при неблагоприятни метеорологични условия.

Новост за пазара е царевица с ФАО 450 от същата концепция, която е заложена на опитни полета.

Добивите миналата година от царевицата на Косад Семанс са били много добри. В ранната група се отличава хибридът Чамбери CS с ФАО 290. Хибридите от по-късното ФАО при поливни условия са дали добиви 1 800-1 900 кг/дка.

В сегмент царевица за силаж резултатите от добива също са на ниво.

Домакин на демо опита е ЗК Единство, която от дълги години работи с Косад Семанс. „Търсим все по-нови хибриди, които да са устойчиви на климатичните условия, защото при нас има чести засушавания с неравномерно разпределение на пролетните дъждове и това води до проблем с изхранването на културите, особено в по-късни фази от развитието им", обясни председателят Йордан Петров.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.