1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Август месец ще започне с горещо време и температури, достигащи на места до 39 градуса

Август месец ще започне с горещо време и температури, достигащи на места до 39 градуса

В цялата страна е обявен жълт код

Август месец ще започне с горещо време и температури, достигащи на места до 39 градуса. В цялата страна е обявен жълт код за горещо време.

По Черноморието – температурите в понеделник ще са малко по-ниски. Максималните ще са 30°-32°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето 1-2 бала.

Главно над планинските и западните райони ще се развива купеста облачност и на отделни места там, вечерта и през нощта срещу вторник, ще превали и прегърми. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - няма да се променя съществено.

Над планините ще бъде предимно слънчево и още малко по-топло. В следобедните часове над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Само по най-високите върхове ще духа слаб северозападен вятър. Максималната температура но височина 1200 метра ще е 28°, на 2000 метра – около 20°.

В сряда ще започне захлаждане с навлизане на северозападен вятър. Той временно ще се усили, температурите в цялата страна ще се понижат. Краткотрайни валежи и гръмотевични бури ще има на повече места в централните и източните райони.


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.