1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Червен код за сняг и вятър за Хасково и Кърджали и за сняг за Смолян

Червен код за сняг и вятър за Хасково и Кърджали и за сняг за Смолян

Снимка:

В осем области на страната е обявен оранжев код за сняг

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН за днес, 07 март е обявен червен код за сняг и вятър в три области – Хасково, Кърджали и Смолян. Очакват се значителни снеговалежи с  количества от 60-80 л/кв.м. Ще духа умерен временно силен северен вятър, ще има условия за виелици и навявания.
 
В осем области – Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Разград, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик е обявен оранжев код за сняг. Очакват  се значителни снеговалежи с количества до 50-60 л/кв.м. За Монтана и Враца  се очакват значителни валежи с количества до 10-15 л/кв.м, но в южната част на областта - 30-50 л/кв.м. За областите Велико Търново и Търговище оранжевия код е за силни снеговалежи придружени от силен североизточен вятър
 
Жълт код за сняг и вятър е обявен в четири области – Русе, Силистра, Шумен и Сливен. През следващото денонощие се очакват валежи, предимно от сняг. Количествата ще са 20-30 л/кв.м. Ще духа умерен и силен североизточен вятър и ще има условия за виелици и навявания.
 
Жълт код за дъжд и вятър в четири области – Добрич, Варна, Бургас и Ямбол. През следващото денонощие ще духа умерен и силен североизточен вятър, с пориви до 20-22 м/сек. Очакват се и валежи, предимно от дъжд. Количества 10-20 л/кв.м.
 
За областите Плевен, София, Видин, Перник, Кюстендил и Благоевград е обявен жълт код за валежи от сняг. През следващото денонощие се очакват още снеговалежи, с количества до 15-30 л/кв.м.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.