1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес метеоролозите не очакват опасни явления

Днес метеоролозите не очакват опасни явления

Проливните дъждове вчера създадоха проблеми в почти цялата страна

Днес, 15 май,  метеоролозите не очакват опасни явления и в цялата страна е обявен код "зелено", съобщи Националният институт по метеорология и хидрология при БАН.

Проливните дъждове вчера създадоха проблеми в почти цялата страна като най-сериозно е положението в областите Стара Загора, София, Пловдив, Плевен, Велико Търново и Русе, обобщава Би Ти Ви. 

Ураганен вятър опустоши плевенското село Горни Дъбник. С поражения по покривите и стените са стотина къщи, унищожени са и посевите на хората. В русенското село Юделник придошлата вода е наводнила мазета и дворове.

В Кнежа улиците се превърнаха в реки. Свлачище затвори пътя Мизия - Оряхово през нощта срещу четвъртък. Движението вече е възстановено.

Остава усложнена обстановката в три села в района на Карлово - Богдан, Каравелово и Васил Левски. Там вчера падна около 40 литра на квадратен метър дъжд, информира БНТ.

В софийското село Чепинци днес започва описа на щетите след смерча, който разруши покривите на 10 къщи, информира БНТ. По-голямата част от пострадалите сгради са покрити с найлони и ламарини.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.