1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време

Максималните температури ще са между 25° и 30°

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще има и временни увеличения на облачността, по-значителни над Южна България и Предбалкана. На места там ще има краткотрайни валежи, в планините придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

Над планините ще има по-значителни увеличения на облачността, на места с краткотрайни валежи, в отделни райони придружени с гръмотевици. По върховете ще бъде мъгливо. Ще духа умерен до силен, само по най-високите части временно бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще има и временни увеличения на облачността, по-значителни по южното крайбрежие, но ще е почти без валеж. Преди обяд ще духа до умерен северозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат 25-26°, температурата на морската вода е около 24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На 02.07.2018 слънцето ще изгрее в 05:53 часа и ще залезе в 21:08 часа. Продължителност на деня 15:15 часа.

На 02.07.2018 луната ще изгрее в 23:51 часа и ще залезе в 09:38 часа. Осветеност на диска в 0h UT 88 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.