1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес над западната половина от страната ще преобладава слънчево време

Днес над западната половина от страната ще преобладава слънчево време

Ще духа слаб, след обяд до умерен вятър от север-северозапад

Днес, 20 март над западната половина от страната ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност над северозападните райони. Преди обяд над Източна България ще е облачно, но след обяд и там облачността ще намалее и ще се установи предимно слънчево време. Ще духа слаб, след обяд до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са от 6° – 8° в североизточните райони до 11° – 14° в западната половина от страната. Такава  е прогнозата на НИМХ към БАН.

Над планините облачността ще е разкъсана, в масивите от Западна България - до предимно слънчево. Ще бъде ветровито, с умерен, по високите части и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието преди обяд ще е облачно, все още на отделни места със слаби превалявания. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево. Максималните температури ще са 8° - 10°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.