1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес от югозапад облачността ще намалее и над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време

Днес от югозапад облачността ще намалее и над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време

Максималните температури ще са предимно между 27° и 32°, в София – около 27°

Затоплянето ще продължи. Днес от югозапад облачността ще намалее и над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. След пладне и привечер в Северозападна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, с краткотрайни валежи, възможно е и да прегърми. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

През първата половина от деня вятърът ще бъде слаб – предимно от изток, в Дунавската равнина – умерен. По-късно в източната половина от страната вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще се усили. Максималните температури ще са предимно между 27° и 32°, в София – около 27°.

Преди обяд над Черноморието облачността ще е по-често значителна, около и след пладне облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 21° и 23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е около 19°.

Над планините през по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. След обяд и привечер над масивите от Западна България ще се развива купеста облачност. Без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра –около 15°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от срезното за месеца и ще се понижи още.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.