1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес по-значителна облачност и краткотрайни превалявания ще има над източната половина от страната

Днес по-значителна облачност и краткотрайни превалявания ще има над източната половина от страната

Снимка:

Максималните температури ще бъдат между 25°С и 30°С

Днес, 29 август преди обяд по-значителна облачност, на отделни места и краткотрайни превалявания ще има над източната половина от страната. Над западната половина ще преобладава слънчево време. След обяд и над Източна България облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и временно силен северозападен вятър, с който ще прониква хладен въздух. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 25°С и 30°С, в югозападните райони - до 32°С, в София – около 26°С. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за август - ще се повиши.

Над планините ще има променлива облачност, преди обяд по-често значителна, главно над Централна и Източна Стара планина. На места там ще превали и прегърми. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 22°С, на 2000 метра - около 15°С.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е по-често значителна, на отделни места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. След обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще са 25°С - 27°С. Температурата на морската вода е 25°С-26°С.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.