1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес преди обяд над източната половина от страната времето ще бъде предимно слънчево

Днес преди обяд над източната половина от страната времето ще бъде предимно слънчево

Снимка:

Максималните температури - между 27° и 32°

Днес преди обяд над източната половина от страната времето ще бъде предимно слънчево, а над западната – ще има разкъсана облачност. След обяд над цялата страната ще има временни увеличения на облачността, но почти без валежи. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките(БАН), съобщи Агенция "Фокус".

Около обяд вятърът от запад–северозапад ще започне да се усилва, особено в Северна България, където ще достига до 10-15 м/сек, в пулсации - до 20 м/сек. По-късно през деня ще се усили и в източната част от страната и Горнотракийската низина. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 27°. Едва през предстоящата нощ ще започне да прониква малко по-хладен въздух.

Над Черноморието преди обяд ще бъде слънчево, с до умерен вятър от юг. По-късно след обяд ще има временни увеличения на облачността. Максимални температури: 26°-28°. Температурата на морската вода е 24°-26°.

Преди обяд над планините в източната половина от страната ще е слънчево, а в масивите от западната – ще има разкъсана, на места значителна облачност. След обяд облачността и над Източна Стара планина и Родопите ще се увеличи. На отделни места слабо ще превали. Вятърът по високите части ще е умерен, по Старопланинското било и силен от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра - около 12°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.