1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево

Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 21° и 26°, в София - около 21°

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над западните райони и централната част на Северна България. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. През по-голямата част от деня ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен западен вятър. Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 21° и 26°, в София - около 21°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието преди обяд времето ще бъде предимно слънчево. След обяд отново ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е до умерен от запад, след пладне ще се ориентира от югозапад, но ще е слаб. Максимални температури на въздуха: 22°-25°. Температурата на морската вода по северното крайбрежие е 12-16°, по южното - 19-20°.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево, но след пладне ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. По билата ще духа предимно умерен западен вятър. Дневна температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра - 10°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.