1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес ще бъде предимно слънчево, максималните температури ще са между 25° и 30°

Днес ще бъде предимно слънчево, максималните температури ще са между 25° и 30°

Снимка:

В ранния следобед в Югозападна България ще започнат валежи

Днес ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд от запад ще започне да се заоблачава. В ранния следобед в Югозападна България ще започнат валежи, които през предстоящата нощ ще обхваната почти цялата страна и ще се усилят. Ще има и гръмотевици. В Дунавската равнина ще духа слаб западен, в Източна България север-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 24°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне и временно ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са между 27-29°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността от запад ще се увеличава и след обяд в масивите от Западна България ще завали дъжд, на места с гръмотевици. Ще духа слаб северозападен, по най-високите части югозападен вятър, който към края на деня ще започне да се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра - около 11°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.