1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес ще бъде слънчево, около и след обяд отново горещо

Днес ще бъде слънчево, около и след обяд отново горещо

Максималните температури ще са между 32° и 37°, в София - около 33°

Днес ще бъде слънчево, около и след обяд отново горещо. По-значителни временни увеличения на облачността ще има след пладне над Североизточна България, но там само на изолирани места слабо ще превали. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Към края на деня в североизточните райони вятърът от североизток ще се усили. Максимални температури - между 32° и 37°, а по морския бряг, където ще духа бриз – между 27-31°, в София - около 33°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността над северното крайбрежие. Ще духа характерният морски бриз. Максимални температури между 27 и 31°. Температура на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, в следобедните часове с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, по билата – умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра 25-26°, на 2000 метра - около 18°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.