1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес ще има променлива, в следобедните часове по-често значителна облачност

Днес ще има променлива, в следобедните часове по-често значителна облачност

Максималните температури за деня ще са предимно между 24° и 29°

Днес ще има променлива, в следобедните часове по-често значителна облачност. Сутринта на отделни места в източните райони ще превали слабо, а по-късно през деня на много места ще има валежи, по-съществени в Централна, а през нощта срещу събота - в Източна България. Ще се развие и гръмотевична дейност. След обяд вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него, привечер, ще започне да нахлува хладен въздух. През нощта срещу събота в Дунавската равнина и Източна България ще има пориви на вятъра до 20-25 м/сек. Максималните температури за деня ще са предимно между 24° и 29°, в София - около 24°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще има променлива, в сутрешните часове и късно вечерта - по-често значителна облачност. Сутринта ще превали слабо, а по-късно през деня и през нощта срещу събота, когато ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще има превалявания, придружени с гръмотевични бури. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, ще бъде до умерен, а през нощта срещу събота и силен. Максимални температури - между 25° и 30°. Температурата на морската вода е 21°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще бъде по-често значителна, с превалявания, главно в следобедните часове, а преди обяд над планините в Западна България ще има и слънчеви часове. По-съществени ще са валежите по старопланинското било, а привечер и през нощта срещу събота и в Родопите. В по-ниските части вятърът ще е умерен, от северозапад, а по високото - силен, все още от югозапад, но с тенденция да се ориентира от запад-северозапад и през нощта срещу събота да се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месец септември и бавно ще се повишава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.