1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес ще има разкъсана висока и средна облачност, по-плътна над югозападната половина от страната

Днес ще има разкъсана висока и средна облачност, по-плътна над югозападната половина от страната

Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 22° и 27°

Днес ще има разкъсана висока и средна облачност, по-плътна над югозападната половина от страната, а над североизточната ще се задържи предимно слънчево. По-късно през деня на отделни места в Рило-Родопската област ще превали слабо. Ще духа слаб, в Източна България - умерен източен вятър. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 22° и 27°. В София - 22°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над южните му райони. Ще духа умерен източен вятър. Максимални температури - между 19° и 22°. Температурата на морската вода е от 17° по северното до 20° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Над Рило-Родопската област облачността ще бъде предимно значителна и на отделни места там ще превали слаб дъжд. Над масивите в останалата част от страната ще има повече слънчеви часове. Ще духа умерен и силен изток-югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 15°, на 2000 метра - около 8°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.