1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес ще остане ветровито, максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса

Днес ще остане ветровито, максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса

Снимка:

Над Черноморието ще преобладава слънчево време

Днес ще остане ветровито - ще духа умерен и временно силен вятър от северозапад-север, който към края на деня ще започне да отслабва. Над страната ще бъде предимно слънчево, с по-значителна облачност над планините, а след обяд - над източните райони. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи Агенция "Фокус".

Валежи са малко вероятни. Дневните температури още малко ще се понижат и максималните ще бъдат между 23° и 28°, в София – около 23°. Атмосферното налягане ще се повиши още малко; ще бъде по-високо от средното за септември.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с по-значителни временни увеличения на облачността след обяд. Без валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха и на морската вода: 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има променлива облачност, намаляваща до слънчево време. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 7°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.