1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес ще преобладава облачно и дъждовно време

Днес ще преобладава облачно и дъждовно време

Температурите ще се понижават и вечерта и през нощта по високите полета дъждът ще преминава в сняг

Днес ще преобладава облачно и дъждовно време. Значителни ще бъдат валежите в североизточните и южните райони, а по-късно след обяд над югозападните ще започнат да спират. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

С умерен северозападен, в Източна България временно силен север-североизточен вятър ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и вечерта и през нощта срещу вторник в Предбалкана, Лудогорието и по високите полета дъждът ще преминава в сняг. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за април.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. На места валежите ще са значителни. Ще духа силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 12°-13°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с тенденция на усилване.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, на места значителни. В Родопите ще има и гръмотевични бури. По билата ще духа силен югозападен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра – около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.