1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес в източната половина от страната времето ще се задържи предимно облачно

Днес в източната половина от страната времето ще се задържи предимно облачно

Tемпературите в повечето места ще са между 10° и 15°

Днес в източната половина от страната ще се задържи предимно облачно, с продължаващи превалявания, в югоизточните райони ще има и гръмотевици. Разкъсване и намаление на облачността ще има над западната половина от страната, но към края на деня от запад отново ще се заоблачи. Вятърът ще е западен, по поречието на Дунав умерен. По-хладно, с дневни температури в повечето места между 10° и 15°, в София - около 11°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

По Черноморието ще е предимно облачно и с превалявания, с тенденция на спиране и разкъсване на облачността едва късно след обяд. Вятърът ще е западен, предимно слаб. Температурите след обяд ще са 13-15°. Вълнението ще е слабо 2-3 бала, а температурата на морската вода около 8-9°.

В планините застудява. Над Централна и Източна Стара планина и Родопите ще е облачно и ще превалява, докато над планините в западната част от страната ще настъпи временно разкъсване на облачността. Вятърът по високите части ще е умерен - от северозапад. Дневна температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°. Сняг ще превалява по най-високите части на Родопите, както и Централна Стара планина.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.