1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес в по-голямата част на страната се очакват снеговалежи

Днес в по-голямата част на страната се очакват снеговалежи

Вятърът ще е умерен

Днес, 25 януари в по-голямата част от Северна България и по високите полета на Западна ще вали сняг. В останалата част от страната преваляванията ще са от дъжд. Вятърът ще е умерен, а в Източна България и по поречието на Дунав силен от изток, североизток и главно в Северна България ще има виелици и навявания. Температурите, към 14 ч. ще са между минус 4° и 1° в северозападната половина от страната и между 2° и 7° в останалата част, достигайки до 10°-12° в крайните югоизточни райони. Значителни ще са валежите през деня в Южна България, а през предстоящата нощ и в Източна. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното.

В планините ще вали сняг, сутринта все още в Източните Родопи - дъжд и сняг. Билата ще са в облачния слой - с мъгла. Вятърът по билните части преди обяд ще е бурен от югоизток, след пладне в западната половина от страната вече отслабнал, задържайки се над Източна Стара планина и Родопите силен от юг. Ще се създаде и значително различие на температурите на еднаква надморска височина между планините в Западна България, където ще е доста по-студено и тези в по-източните райони, като разликата ще достига до 5-8°.

По Черноморието ще духа силен и бурен източен вятър. Ще превалява дъжд. Максимални температури - между 7° и 9°. Температурата на морската вода ще се задържи 7°-8°. Вълнението на морето ще е силно, около 5 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.