1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес времето ще бъде предимно слънчево

Днес времето ще бъде предимно слънчево

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 20° и 25°

Днес ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има в сутрешните часове над Черноморието и северозападните райони, а след обяд - над западните и планинските райони, където на отделни места ще превали слабо. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури, спрямо вчера ще се понижат и преобладаващите максимални температури ще бъдат между 20° и 25°, в София – 19-20°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с по-значителни увеличения на облачността в сутрешните часове. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 20° и 23°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Температурата на морската вода е от 14-15° по северното, до 20° по южното крайбрежие.

Над планините облачността ще бъде променлива, с повече слънце в часовете преди обяд. На отделни места в следобедните часове ще превали слабо. Ще духа умерен, преди обяд временно и силен вятър от запад-северозапад. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 6°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.