1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес времето ще е предимно слънчево

Днес времето ще е предимно слънчево

Максимални температури между 27° и 32°, в София 27°

Днес ще е предимно слънчево с купеста облачност след пладне. По-значителна ще е тя над планинските, а привечер и през нощта срещу сряда и над източните райони, но само на отделни места ще превали краткотрайно, ще прегърми. В Източна България ще духа слаб до умерен северен вятър. Топло време, с максимални температури между 27° и 32°, в София 27°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има по-късно през деня и през нощта срещу сряда, когато на отделни места ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми. Вятърът ще е със северна компонента, предимно слаб. Максимални температури по крайбрежието - до 26°-28°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънчево и топло време и в планините. Главно след обяд и до полунощ ще се развива по-значителна купеста облачност. На отделни места ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде от североизток, вече предимно умерен, но с тенденция да се ориентира от север. Максимална температура на 1200 метра - около 20°, на 2000 метра: 13°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.