1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес времето ще остане ветровито и сравнително хладно

Днес времето ще остане ветровито и сравнително хладно

Снимка:

Преобладаващите максимални температури за страната ще са между 18° и 23°

Днес ще остане ветровито и сравнително хладно. Над Западна България облачността ще се разкъса, докато над останалата част от страната, тя ще остане значителна и с прекъсвания, преваляванията, на места ще продължат, в следобедните часове е възможно и да прегърми. Вятърът ще бъде до умерен, в западната и централната част от Дунавската равнина временно и силен, от запад-северозапад; привечер ще отслабне. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Дневните температури и в Източна България ще се понижат и преобладаващите максимални за страната ще са между 18° и 23°, в София - 18°. През нощта срещу сряда облачността над страната ще намалее до изясняване.

Над Черноморието облачността ще бъде по-често значителна и на много места там ще превали дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен, преди обяд до силен запад-северозападен вятър. Максимални температури - между 18° и 22°. Температурата на морската вода е 18°-20°. Вълнението на морето ще бъде от 1 до 3 бала.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна, а билата и върховете ще попадат в облачния слой. Главно в масивите от източната половина на страната, а след обяд и на отделни места в Рило-Родопската област, ще превалява дъжд, по най-високите части на Рила - сняг. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра: 11-12°, на 2000 метра - около 5°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.